Agneta & Strike

6 tikar och en hane föddes 26/7 - 2017

På Agnetas egen blogg kan ni följa valparnas utveckling. Den uppdateras ofta.

Det blev ingen parning första dagen när vi åkte till Danmark så Strike fick följa med oss hem. Måste verkligen ge honom en eloge för hur duktig han är på att anpassa sig. Trots hög-löptik, nytt ställe, nya människor och inte minst ett nytt språk så är han väldigt cool och lydig. Helt underbart att se hur fint han anpassar sig. En hund helt i min smak <3 . Håller alla tummar jag kan för att det ska bli ett gäng fina valpar!

VALPAR FÖDDA 26JULI 2017

 

Agneta är parad med den danske hanen BJUGEL'S PEARLOCEAN STRIKE och den 26 juli 2017 föddes 7 små valpar. Strike som är drygt 10 år används fortfarande regelbundet i praktisk jakt och han har fina meriter på både varm och kallviltprov i Danmark. Strike är en arbetsmaskin med fint fokus och är enligt husse en underbar hund att arbeta med.

Du som är intresserad av en valp får gärna höra av dig till Johanna 0708-581561

 

Båda föräldrarna har A på höfter och O på armbågar och inavelskoefficienten är 0%

Vi förväntar oss lugna, fokuserade hundar men med stor arbetslust, mycket energi och mycket "will to please".

 

I Strikes stamtavla finns många intressanta duktiga danska hundar från arbetande linjer där de flesta har blivit över 10 år.

Agneta kommer från en kull där 6 av 7 hundar har meriter på jaktprov och tre av syskonen har även meriter inom lydnad, bruks och viltspår. Tre av Agnetas syskon har även placerat sig på prispallen på flatmästerskap. Agnetas mamma har vunnit flatmästerskapet både i öppenklass och i veteranklass. Hon är även meriterad på A-prov (2:a pris) och tagit 1:a pris i elitklass på B-prov. Agnetas pappa blev tidigt meriterad och har tagit pris i elitklass.

 

Strike är en lagom stor hane (61 cm) med ett fint uttryck och mörka ögon. Det är svårt att tro att han är 10 år fyllda, han både ser ut och beter sig som om han vore flera år yngre.

 

Strike har 1:a i öppenklass på både kallvilt och varmvilt-prov i Danmark, dessa meriter syns inte på rasdata (svensk sida)

 

Strike har haft 2 kullar tidigare i Sverige.

Copyright @ All Rights Reserved