Valpar

Köpa valp från oss

 

Vår målsättning att få fram mentalt starka hundar med stor arbetskapacitet, rastypisk exteriör samtidigt som de måste vara trevliga friska familjehundar.

 

Vi har som mål att föda upp hundar som ska vara goda apportörer, ha stor arbetslust och mycket will-to-please (samarbetsvilja). Flatcoated retrievern behöver förutom mycket motion även mental aktivering för att bli den underbara hund som vi vill ha.

 

En flatcoated retriever kan bli framgångsrik inom en mängd olika arbetsområden. Vi vill att du som valpköpare tränar med din hund inom t.ex. jakt, bruks, tjänstehund, lydnad eller annan aktivering. Flatcoated retrievern är avlade för att vara apportörer men deras arbetslust gör att de fungerar inom de flesta områden. Det viktigaste är att de får både mental- och fysisk aktivering.

 

Våra valpar föds upp inne hos oss, tillsammans med vår familj och våra hundar. Valparna är med oss och får träna på att åka bil och uppleva saker i ett tryggt och lugnt sammanhang. För oss är det självklart att tiken är hos sina valpar fram till leverans.

 

Valpen levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då valpkullförsäkrad, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad tre gånger, ID-märkt (chip) och registrerad i SKK.

 

När du hämtar din valp får du med en pärm med bland annat; köpekontrakt, stamtavla, träningstips och skötselråd. Ni får även ett retrieverkoppel, en visselpipa, en dummy samt lite foder av den sort som valparna är vana vid. För er som inte redan är medlemmar erbjuder vi 1 års medlemskap i Flatcoated Retrieverklubben.

 

Valpträffar

I samband med ditt köp ingår en valpkurs. Vi träffas ungefär var tredje vecka det första året. Vi träffas för att framför allt träna grunderna i lydnad men vi kommer även att träna/prova på annat som t.ex jaktlydnad, apportering, spår, utställning och miljöträning (prova-på-räddningsträning). Datum för träffarna kommer att läggas ut på kullens egen facebooksida. Vi ser gärna att ni deltar på träffarna, men vi kommer även att lägga ut filmer och träningstips på facebook, så att alla som vill kan vara med, även om man bor långt borta.

 

Träningar

Vi kommer även fortsättningsvis att erbjuda regelbundna öppna träningar för valpköpare. Håll utkik på kullens egen Facebook-sidan för datum eller anmälan. Vi erbjuder träningar ca en gång i månaden

 

Support

Att köpa valp är ett åtagande som varar länge (förhoppningsvis mer än 10 år) och vi ser gärna att ni håller kontakt med oss under hundens hela liv. Självklart finns vi alltid till hands för samtliga valpköpare med tips och support!

 

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved